Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
logo_seng-notext_web

Wie is $€NG?

$€NG! De online informele spaar- & kredietsysteem waar in groepsverband gespaard wordt om financiële doelen te halen.

$€NG – uitgesproken als Seng – is een product van Stichting Marlin Yard. Als een digitaal platform zonder winstoogmerk bieden we ROSCA-diensten aan onze leden om krediet op te bouwen, goedkoper te lenen, beter te investeren en sneller te sparen. ROSCA betekent Rotating Savings and Credit Association, het is een oud geldspaarsysteem waarbij leden samen financiële doelen bereiken.

SengApp

Wat is $€NG?

$€NG of Seng is een App waarmee personen via hun smartphone in groepsverband kunnen sparen om zo gezamenlijke financiële doelen te behalen.

 

investment

Manieren om te sparen met Seng

Bij Seng kun je sparen in de volgende valuta’ s: US Dollar, Euro, Antilliaanse Guldens en Arubaanse Florijnen.

  1. Spaar samen met een openbare spaar groep.
  2. Creëer je eigen privé spaar groep en nodig je eigen vertrouwde kring van familieleden, vrienden en of collega’s uit om lid te worden van jouw privé spaargroep. Met deze optie neem je de rol aan als Groep Moderator. 
  3. Investeer in Eco Shares die Eco-ontwikkelingsprojecten mogelijk maken en deel mee in de inkomsten.
spaarpoule-seng

Begin samen te sparen

De meeste mensen hebben moeite om hun spaardoelen te halen en of persoonlijke financiën op orde te houden. Seng bouwt mee aan het optimaliseren van de kredietwaardigheid binnen gemeenschappen en faciliteert met systemen die nodig zijn om financiële doelen te halen.

Seng richt zich op de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, dit zijn Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. We richten ons ook op Sint Maarten, Suriname en België. Woon je binnen één van deze 10 landen dan kun je samen gaan sparen.

geld-seng
Cashflow met gemak

Het is een gegeven dat velen van ons moeite hebben om geld opzij te zetten voor een noodsituatie. Met Seng kun je ervanuit gaan dat jouw belangrijkste aankopen kunt plannen en aanschaffen, wat er ook gebeurt.

building-credit
Bouw krediet op

Door deel te nemen aan een van de Seng spaargroepen kun je jouw kredietwaardigheid verhogen. Het opbouwen van jouw krediet status draagt ​​bij aan jouw succes bij toekomstige uitnodigingen om lid te worden van spaargroepen en of voor het aanvragen voor investeringen en leningen.

Hoe werkt Seng?

HoeWerktSeng-13okt21

Eerst een korte toelichting hoe een traditionele spaargroep werkt. Een groep van bijvoorbeeld 10 personen komt overeen om een vast bedrag (bijvoorbeeld €100) maandelijks in de spaarpot te leggen. Een persoon is aangewezen als “kas vrouw of man” die de spaargroep beheerd en in het gareel houdt om op tijd de maandelijkse contributies bij te dragen. Elke keer dat de groep het geld bij elkaar brengt, ontvangt een lid van de groep dat geld om naar wens te besteden. De volgende maand leggen dezelfde 10 mensen weer hun bijdrage in de pot en de €1000 wordt ontvangen door het volgende lid in de cirkel. Dit gaat door totdat iedereen in de groep zijn vaste geldbedrag heeft ontvangen.

Seng bootst dit proces na maar dan gedigitaliseerd in de vorm van de Seng App dat geschikt is voor Android en iOs (Apple) apparaat gebruikers.

Wil je samenwerken?

Mocht Seng een potentiële verlengstuk kunnen zijn voor jouw bedrijf dan bieden we de mogelijkheid met ons samen te werken. Vraag naar de mogelijkheden.

Groep Moderator gevraagd

Ook bieden we de mogelijkheid met ons samen te werken mocht je opzoek zijn naar een parttime baan met leuke carrière mogelijkheden. 

Voor personen die opzoek zijn naar een parttime bron van inkomsten, we bieden de mogelijkheid om als Groep Moderator aan de slag te gaan. Door deze rol aan te nemen kun je online jouw privé spaargroep creëren. Jouw privé spaargroep is dan geautomatiseerd en is via je mobiele telefoon te beheren. Je bent dan verantwoordelijk voor het werven van je eigen leden en voor het beheer van deze spaargroepzolang deze duurt. Als Groep Moderator spaar je met de groep mee. Afhankelijk van het aantal “spaargroepen“ en het aantal leden per spaargroep en in welk valuta de inleggelden beheert worden ontvang je als Groep Moderator een vergoeding voor het beheren. Deze vergoeding kan variëren tussen Euro €10 – €900+ als extra inkomsten per maand in deze rol. Deze rol kan op den duur opgeschaald worden van parttime naar fulltime dat de inkomsten doet vermeerderen. Zie hier de aanmeldingsformulier voor de rol van Groep Moderator.