Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Na een hele lange ontwerp periode gehad te hebben, kunnen we met trots zeggen dat we iets moois hebben gemaakt. Begonnen op 5 oktober 2017 tot op heden hebben we een laagdrempelig maar effectieve app gemaakt voor personen met financiele wensen, die in het Koninkrijk der Nederlanden wonen te weten Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba en Nederland. En voor personen die op Saint Martin of in Suriname en België wonen.

$€NG uit gesproken als Seng, is een app waarmee je samen in groepsverband geld voor allerlei doelen kunt sparen. Het mooie van dit systeem is dat je in de valuta’s US Dollar, Euro, Antilliaanse Gulden en Arubaanse Florijnen kunt sparen en ook snel toegang tot de spaarpot hebt. Heb je geld nodig voor je opleiding, het aanschaffen van diverse benodigheden thuis en of op het werk, of om te investeren in jouw of een vriend zijn/haar onderneming dan ben je bij Seng aan het juiste adres.

Hoe het werkt

Kort uitgelegd spaar je samen met een groep mensen die om de beurt de spaarpot uitgekeerd krijgt voor zolang de spaarcyclus duurt. Een spaarcyclus duurt 6, 10 of 12 maanden.

Om dit te kunnen doen zou je eerst de gratis Seng app moeten downloaden. Na je benodigde gegevens ingevuld te hebben kun je beginnen met het plannen van je spaardoelen. Bijvoorbeeld in welk valuta wil je sparen? Hoeveel geld wil je snel sparen? En wanneer wil je het geld tot je beschikking hebben? Het plannen kun je doen door je netwerk aan vrienden, familieleden en of collega’s te vragen of ze mee willen helpen met het behalen van jouw bepaalde financiele doel. Als tegenprestatie help je jouw netwerk met hun financiele doelen.

$€NG! De online informele spaar- & kredietsysteem waar in groepsverband gespaard wordt om financiële doelen te halen

Stichting Marlin Yard – ontwikkelaar

Dit kun je dan doen door een Prive spaargroep aan te maken en je eigen netwerk uit te nodigen hieraan deel te nemen. Zo sparen jullie gezamelijk en worden jullie om de beurt geld uitgekeerd. Wanneer je niemand kent om een spaargroep mee te vormen, is een andere mogelijkheid om mee te doen met een Publieke Seng spaargroep.

Het Seng systeem is op basis van vertrouwen gebouwd en loyaliteit naar elkaar toe. Met andere woorden met z’n allen houden we aan de afspraak om gezamelijk te sparen met en voor elkaars financiele doelen.

Wat kost het?

Het downloaden van de Seng app is gratis. Je betaald pas als je gebruik wilt maken van de Seng diensten. Bijvoorbeeld als je een eigen Prive spaargroep wilt aanmaken en in Euros wilt sparen dan zijn de kosten €15 voor het aanmaken van jouw prive spaargroep. Dit betekent dat je de rol van Groep Moderator aanneemt, je eigen spaargroep leden werft en zorg draagt voor het gezamelijk afmaken van de spaarcyclus. Als Groep Moderator krijg je €10 korting om gebruik te maken van Seng diensten. Een leuke bijkomstigheid als Groep Moderator is dat je een extra zakcentje kan verdienen vanwege het dragen van de verantwoordelijkheid voor jouw spaargroep. Meer over de rol als Groep Moderator kun je HIER lezen.

In het geval je geen Groep Moderator wilt zijn, maar je wil wel deelnemen aan een spaargroep dan betaal je lidgeld voor het deelnemen. Afhankelijk van in welke valuta je wilt sparen betaal je lidgeld per gehele spaarcyclus deelname. Lidgeld is €25 of US$ 25 of ANG 25 of AWG 25.

Voor een uitgebreidere uitleg kun je anders HIER terecht.

What's your reaction?
0Smile0Angry0LOL0Sad0Love